Ta dig fram i Saint Tropez

Om du vill utforska den lyxiga staden Saint Tropez – franska Rivierans juvel – så har du en del att göra. Om du vill spara på krafter och fötter kan du välja att åka bil, tåg, buss, båt, skoter eller cykel. Alla dessa alternativ finns tillgängliga för den som känner för att utforska staden. Har du dessutom pengar och en känsla för dramatik kan du även välja helikopter som färdmedel. Oavsett vilket transportsätt du använder lär du hitta mycket vackert att se och uppleva mycket fantastiskt i Saint Tropez med omnejd.

Ta dig runt med bil

Att hyra en bil kan göra att du kan resa runt med flexibilitet och smidighet. Du kan enkelt köra till olika platser och se vackra landskap som kan ta andan ur dig. Om du vill besöka de olika grannstäderna och naturen runt Saint Tropez så bästa alternativet helt enkelt att hyra en bil.

Den negativa sidan av att hyra en bil är att trafiken – särskilt under högsäsong – kan vara väldigt stressande och jobbig. Att hitta parkering kan också vara ett problem. Om du ändå föredrar att hyra en bil är ett par bra tips att försöka undvika rusningstid och att hyra en liten bil. Små bilar är lätta att passa in på de smala vägarna och är lättare att hitta en parkeringsplats till. Försök även att få en bil med GPS – speciellt om du inte är bekant med väg- och trafikreglerna.

Se staden från en buss

Bussen är billigare än både tåg och bil. Både bensin och vägtullar kan göra bilresor ganska kostsamma. Nackdelen är att du inte kan välja exakt vart du ska åka, utan måste byta mellan olika bussar och gå en del innan du når din slutdestination.

Res bekvämt med tåg

Tåg finns också som ett alternativ mellan orterna runt Saint Tropez. Det är dyrare än buss och saknar också friheten som bilen kan ge. Dock reser du mycket mer bekvämt och kan helt koppla av och njuta av naturen och olika sevärdheter från tågfönstret.

Frihet och bekvämlighet med taxi

Taxi kan vara ett alternativ om du vill komma dit du ska. Allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och slappna av eftersom förarna hittar. Men du måste dock vara medveten om att åka taxi i Saint Tropez kan vara en allt för spännande och nervslitande upplevelse. Förare i Frankrike kör mycket snabbt och intensivt. Om du inte är van att åka berg- och dalbana kanske du ska fundera på andra alternativ.

Ta dig fram på skotrar och cykel

Cyklar och skotrar kan vara ett både mysigt och skönt alternativ om du bara planerar att röra dig inom staden. Ska du bara ta dig runt mellan lyxiga inneställen, stranden och hotellet är cykel eller skoter ett bra alternativ. Du tar dig fram snabbt och smidigt trots trafikstockningar. Det går oftast snabbare än både till fots och med bil. Priset för att hyra en cykel är 15 euro eller 133,61 kr om dagen medan en 50cc skoter kan kosta 40 euro eller 356 kr.

Till fots

Om du bara planerar att utforska Saint Tropez och vill stanna upp och njuta ofta, då kan du lätt ta dig runt till fots. Du kan promenera längs piren till fyren eller kanske citadellet (den befästa borg som upptar en kulle med utsikt över staden och bukten).

Välj det lyxiga alternativet med båt 

Du kan även ta dig runt mellan orterna längs kusten med hjälp av båt eller färja. Färjorna är som med tåg och buss, du bestämmer inget själv men kan få se helt fantastiska saker på vägen. Har du råd kan du hyra dig en egen båt och kryssa runt med utanför Saint Tropez kust. Detta är oerhört populärt och vattnet utanför staden brukar vara fullt av båtar i alla storlekar. Från de små jollarna till de styra lyxkryssarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *