Inför resan till Saint Tropez

Drömmer du om att åka till Saint Tropez? Eller har du redan planer på det? Kanske snart? Innan den stora dagen kommer, är det viktigt att du känner till några tips om hur du kan få så mycket ut som möjligt av din vistelse i denna berömda semesterstad på södra kusten av Frankrike.

Vad du kan förvänta dig av din resa till Saint Tropez

Saint Tropez brukade vara ett centrum för post-impressionismen, och man kan fortfarande se konstverk från den perioden i deras konstmuseum och gallerier. Idag är staden känd som en internationell metropol för innefolk som längtar efter lyx och fester. Under nattetid förvandlas Saint Tropez till en samlingsplats för de berömda och gräddan. Detta är alltså platsen att bege sig till om du vill mingla med de rika och berömda. Räkna också vackra sandstränder där du kan få en solbränna och delikat gourmetmat från olika high end restauranger. Är du redo att beställa champagne?  Bli inte för upphetsad. Du får först vara redo med dina pengar och kreditkort och vara beredd att spendera en hel del.

På grund av sitt välrenommerade rykte är Saint Tropez en favorit för kändisar att bege sig till – och har varit så under många decennier. För dem är detta platsen att vara. Under 60-talet kunde man ofta se sexsymbolen Brigitte Bardot här. Och mer nytillkomna Hollywoodstjärnor som Pamela Anderson, Eva Longoria, George Clooney och många fler har setts strosa runt i den här stan.  Så bli inte förvånad om du råkar springa på din idol här. Eller ännu hellre, ha kameran ständigt redo, eftersom du kan komma att se Paris Hilton eller någon Victoria Secret skönhet sola på stranden.

Tips för din resa

Resa dit: Om du vill besöka Saint Tropez, kom ihåg att det är inte ett lätt resmål att nå, särskilt om du är från ett annat land. Det bästa är att välja Nice Côte d’Azur flygplatsen eftersom den är närmast Saint Tropez. När du tar dig därifrån kan du få resa vidare med bussar, tåg eller båtar som tar dig till vidare till Sankt Tropez.

Internet och mobil: Om du vill ta med din bärbara dator med dig, det finns caféer i Saint Tropez som erbjuder Wi-Fi. De flesta större mobiltelefonoperatörer har täckning i Saint Tropez. Däremot kan roaming-avgiften bli dyr om du använder din smart phone mycket.

Valuta: Som en del av Frankrike är valutan i Saint Tropez Euro. Du kan växla pengar på plats, men ett tips är att sköta växlingen hemma i Sverige innan du åker och att göra så många betalningar som möjligt med kreditkors.

Ta dig runt: Under sommarmånaderna är trafiken i Saint Tropez rent ut sagt skrämmande.  Gå gärna till stranden tidigt på morgonen och återvänd innan rusningstrafiken börjar. Har du pengar och möjlighet kan du ju alltid resa runt med båt eller helikopter för att helt undvika trafik. Detta är en inte allt för ovanlig syn här. Så det kanske skulle vara värt att lägga hela reskassan för att en enda gång landa på en helikopterplatta i närheten av stranden och kliva ut som en filmstjärna. För att resen av resan ta dig runt genom att gå – vilket också är ett alternativ.

Den bästa tiden att besöka Saint Tropez är från juni till september.

Mat: Den traditionella matlagningsstilen är medelhavsstil och fisk är en populär rätt då Saint Tropez ursprungligen är en fiskeby. Du ser också ofta pasta- och pizzarätter på menyn.  Om dina smaklökar är svältfödda på godis är det aldrig långt till en glassbar eller en dessertbutik.

För vem passar Saint Tropez? Saint Tropez är en av Europas hetaste partystäder – och har varit det i årtionden. Här händer mer på nätterna än på dagarna och det kan kännas som om festen pågår oavbrutet. Men Saint Tropez kan även vara lämplig för barnfamiljer. Vackra badstränder och olika aktiviteter gör att hela familjen kan komma hit och koppla av och verkligen njuta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *