Platser att besöka i Saint Tropez

När du säger ’Frankrike’ och ’lyx och jet set’, då är det första de flesta kommer att tänka på Saint Tropez.

De flesta av er som inte har varit i den här fantastiska staden kommer förmodligen att fråga, vad är det egentligen med Saint Tropez som rika och berömda människor blir så exalterade över? Egentligen räcker det med att bara säga ’fantastisk miljö och underbar stämning’ så borde det egentligen räcka. Men sedan är det så mycket mer. I Saint Tropez hittar du numer en lång rad med exklusiva klubbar och restauranger samt underbara sandstränder så långt ögat kan nå. Saint Tropez är kronjuvelen i Franska Rivierans kuststräckning. Sedan är det givetvis så att rika och berömda människor vill åka till Saint Tropez för att där finns rika och berömda människor. För oss vanliga dödliga – som vill resa dit för att få en smak av lyxen och flärden och kanske få syn på någon idol – finns det faktiskt mer med denna unika stad än det. Varför inte uppleva hela staden när du åker till Saint Tropez.

Citadellet och de tre tornen

Citadellet är ett elegant slott som svävar högt ovanför hamnen. Inuti hittar du ett marint museum som visar upp historien om Saint Tropez och några grekiska konstverk. Från Citadellet kan man se tornen som går under namnen Guillaume Tower, Potaret Tower och Jarlier Tower.

Kustnära vandringsled

Kanske måste man också sätta Coastals vandringsled på listan över saker att besöka i Saint Tropez. Detta är en 12 km vandringsled som går från Portalet Tower till Pampelonne-stranden. Om du älskar promenader kan du njuta av andlös utsikt över Canoubiers Bay, Les Salins-stranden, Tahiti Beach och Cap Saint Tropez.

Place aux Herbes

Detta är en av de mest besökta platserna i Saint Tropez. Här inne kan du hitta massor av restauranger utspridda runt stora träd. Det är här du kan njuta av stora måltider med dina nära och kära.

I Frankrike är måltiden något mycket värdefullt. Det är därför man stänger butikerna under middagstid så att människor kan njuta av kvaliteten och avslappningen av en god måltid tillsammans.

Place des Lices

Blir du snabbt uttråkad av att bara ligga och sola på stranden och därför letar efter andra nöjen. Kanske något äventyrsfyllt?  Place des Lices är en charmig plats dit människor beger sig för att äta, shoppa och underhållas. Detta är också en idealisk plats att ha picknick på och att promenera runt med din älskade.

Provence Alpes Côte d’Azur

Den riktiga spänningen hittar du dock på Provence Alpes Côte d’Azur. Bortsett från de vackra vyerna kan du hör prova på allt från cykling, fiske och golf till ridning, parasailing, segling och dykning. Listan kan även göras längre med aktiviteter som simning och vindsurfing och bungyjump. Nu har du kommit långt bort från lata dagar på stranden. Här handlar det om spänning och adrenalinkick.

Côte de Provence

Din resa i Frankrike kommer inte vara komplett utan att smaka deras berömda viner. I Saint Tropez bör du därför besöka Côte de Provence. Det är känt för sina stora vingårdar och erbjuder regelbundna vinprovningar.Se dock till att inte dricka för mycket under vinprovning. Drickandet kan man sköta senare på kvällen i stadens alla lyxiga klubbar och restauranger. De främsta vingårdar har också en butik som säljer sin egen produktion. Så om du vill ha det bästa vinet kan du lika gärna passa på att köpa när du är på gården som tillverkar det.

Utelivet

Är det något som Saint Tropez är känt för så är det alla nattklubbar och lyxiga ställen att hänga på. De senaste 40 åren är det ett ställa som alltid rankats högst – inte bara i Saint Tropez, utan i hela Frankrike – och det är ’Les Caves du Roy’. Här kostar de billigaste drinkarna från 250 kr och uppåt och den billigaste flaskan champagne kan du få in för dryga 2000 kr. ’Les Caves du Roy’ är lyxigast, men stan är full med andra prestigefulla ställen som ’VIP Room’, ’Papagayo’ och ’Chez Maggy’. Du behöver knappast leta för att hitta bra ställen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *