Nöjen i Saint Tropez

Semesternöjen i Saint Tropez

En oändlig, varm och vit sandstrand. Lyxiga nattklubbar fyllda med kändisar och rika människor. Gourmetrestauranger? Shopping i otaliga märkesbutiker?  Om du precis har upplevt allt detta – då har du varit i Saint Tropez. Om du inte har upplevt allt detta är det säkert något du vill uppleva. Spara pengar. Planera resan och ge dig iväg. Lyx, fester och äventyr väntar.

Sevärdheter
Saint Tropez är en gammal fiskeby, men har också varit en befästning med citadell och torn. Bland annat hjälpte staden till att kasta ut Spanjorerna på 1600-talet – vilket de fortfarande är mycket stolta över och skryter om i sitt sjöfartsmuseum som den historieintresserade kan besöka.
I övrigt kan du hitta en hel del spännande och intressant historia och kultur att fördjupa dig i om du är intresserad.

Den förtrollande naturen

Det är vackert i och kring Saint Tropez. Det finns en orsak till varför just denna stad blev en metropol för folk som söker lyx. Själva området i sig bjuder på en natur som i sig känns lyxig. En promenad – oavsett var du går – är en upplevelse av slående vyer.

De magiska stränderna

Stränderna i Saint Tropez är kända över hela världen. Till skillnad från stränder på många andra håll – som är stenig och smutsiga – kan stränderna i Saint Tropez erbjuda gyllene och vit fin sandstrand.

För riktiga soldyrkare rekommenderas ’Plage des Greniers’ och ’Plage Bouillabaisse’. Dessa är de yppersta stränderna, men långt ifrån de enda. Saint Tropez med omnejd kan skryta med 40 olika stränder i toppklass. En liten bit utanför staden hittar du stränderna ’Plage de Pampelonne’, ’Les Salins’ och ’Route des Plages’. Är du mer vågad av dig kan du välja att gå topless eller naken på ’Plage de Moorea’, ’Club 55’ eller ’Plage de Tahiti’.

Sport och aktiviteter

På stränderna ligger soldyrkarna, men några meter ut i vattnet hittar du de aktiva. Här finns vindsurfare, paragliders, jetskiers och lyxbåtsägare som kryssar runt och trängs.
Även landsporter som exempelvis tennis är populära här

Restauranger och nattklubbar

I Saint Tropez trängs restauranger som är så lyxiga att den billigaste drinken kostar runt 250 kr. Vill du äta makalöst gott kan du besöka ’Résidence de la Pinède’ som har hela tre stjärnor i Michelins guide. (Jämför med att i hela norden finns det bara fyra restauranger som nått upp i två stjärnor – ingen med tre.) Utöver ’Résidence de la Pinède’ kan du även hitta ’Villa Belrose’ och ’La Badiane’ som har vardera en stjärna i Michelines guide. Du kan också prova andra populära restauranger som ’Pan Dei Palais’ och ’L’Escale’. Du kommer aldrig få slut på restauranger att besöka i Saint Tropez.

Efter restaurangbesöket väntar nattklubbarna som håller öppet till kl fyra på morgonen. Precis som restaurangerna är det många som håller högsta internationella klass – vilket också är orsaken till att det är de allra rikaste och berömdaste som väljer att festa här. Så töm din reskassa för en kväll på någon av nattklubbarna och frottera dig,

På ’Les Caves du Roy’ och det nyligen ombyggda ’Papagayo’ är två ställen som brukar nämnas som de hetaste ställena bland nattklubbarna i Saint Tropez.

Shopping

Du blir aldrig uttråkad i Saint Tropez. Åtminstone inte så länge du har pengar kvar. Om du gillar fashionabel shopping och har en kompis som är bra på hjärt- och lungräddning (och därför kan hjälpa dig efter varje hjärtattack du får när du ser prislapparna på kläderna) kan du besöka butikerna i Saint Tropez. ’Aix’ har flashiga smycken i korall och ametist, medan ’Julian Joailliers’ har både smycken och klockor. För sexiga och eleganta underkläder kan du besöka ’Nana Bis Lingerie’. Och naturligtvis hittar du många high-end märken som ’Escada’, ’Robert Cavelli’, ’Tods’, ’Louis Vuitton’ och ’Cartier’. Och vem vet, när du har shoppat klart och går ner för att sola lite kanske du hittar Robert Cavelli igen – men i egen hög person.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *